1 vangelov3Георги Вангелов изведе Отбора на Европа до бронза на престижния турнир по свободна борба „Кадиров“ в Грозни. Българинът не допусна поражение и в четирите срещи в категория до 57 кг, а в решителната схватка се наложи над Римчинов (Беларус) с 1:0 и отказ на съперника. Преди това асът ни срази узбека Шавкетов с 5:3, а европейците се надделяха със същия резултат. Във втория сблъсък националът преодоля руснака Гебеков с 2:1, но сборная измъкна с 5:3. В решителната трета битка Вангелов бе безапелационен срещу киргизстанеца Улукбекболот – 10:0.

За успеха „бронзовите“ си поделиха премия от $25 000.

Българинът е със специална покана на турнира и за втори път получава подобно признание. През 2014-а той се бори за Отбора на света на „Тайм скуеър“ в Ню Йорк. Тогава бронзовият медалист от Евро 2016 спечели срещата си, но сборния тим падна от домакините с 3:8.

До финала в Чечня стигнаха Русия и местният клуб „Ахмат“, а шампионът го очакваше премия от $90 000.

Надреварата е за купата на първия президент на републиката, а сред зрителите бе и неговият син и настоящ президент Рамзан Кадиров. Сред ВИП гостите бяха още треньор на националите по тенис Шамил Тарпищев, тенисистката Светлана Кузнецова, шефът на Руската федерация по борба Михаил Мамиашвили...