14 elica y7Бронзовата олимпийска медалистка Елица Янкова и нейният личен наставник Петър Касабов бяха обявени за спортист и треньор №1 на "Левски" за 2016 година. 

Янкова пропусна церемонията в препълнената зала "Родина" на стадион "Васил Левски", тъй като все още не се е върнала от Индия, където участва в професионалната лига по борба. 

Касабов дели първото място с Ина Ананиева, която в Рио изведе ансамбъла по художествена гимнастика до бронзовото отличие. 

Очаквано ансамбълът бе обявен за отбор на годината.

Миглена Селишка пък взе приза за "най-перспективен млад състезател в индивидуалните спортове", след като спечели бронз на световното първенство за девойки във Франция в категория до 48 килограма.

За "пробив в световния спорт" наградата взе гимнастичката Невяна Владинова, стигнала до седмо място на игрите в Рио. Призът за "Най-перспективна детско-юношеска школа" взе баскетболът, а наградата получи треньорът Иван Гогов.

В края на церемонията от СК "Левски" дадоха специална награда "всеотдайност" на Йордан Янков, който работи на "Герена" 38 години и 6 месеца.