lalovich-valo-cenov-vangelov-1Шефът на световната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович получи най-високите награди на Българския олимпийски комитет (НСА) и на Националната спортна академия (НСА).

Сърбинът бе гост на общото събрание на БОК в гранд-хотел "София", където получи почетен медал "Спортът за един мирен свят" от председателя Стефка Костадинова.

"България е олимпийска нация, а олимпизмът е дълбоко вкоренен във вашата култура", каза той.

Освен благодарностите за приза, Лалович специално изтъкна признателността на целия борцов свят за подкрепата на България по време на битката за връщането на този спорт в олимпийската програма преди 3 години.

След това Лалович бе удостоен и с почетното звание на НСА "Доктор Хонорис кауза" от ректора Пенчо Гешев. От трибуната гостът бе приветстван и от президента на родната федерация Валентин Йорданов.

След официалната част президентът на UWW изнесе и лекция пред препълнената аула "Максима" на тема: "Модернизирането на спорта и спортната администрация, запазвайки традициите и олимпийските ценности".

lalovich-valo-1Лалович обсъди и актуални теми с президента на централата ни Валентин Йорданов и с шефа на европейската борба Цено Ценов. На срещата присъства и генсекът на БОК Белчо Горанов, който е и член на правната комисия на UWW, както и двукратният световен шампион Живко Вангелов.ята

Преди церемонията в НСА Лалович се срещна и с Гриша Ганчев, член на управителния съвет на БФ Борба. Бизнесменът му поднесе огромен подарък, който обаче бе опакован и остана скрит от погледите на медиите. На срещата присъстваха Цено Ценов, ректорът Пенчо Гешев.

А аула "Максима" бе изпълнена до краен предел от много наши световни, европейски и олимпийски шампиони - Боян Радев, Петър Киров, Георги Мърков...

 

16-grisha-ganchev16-lalovic416-lalovich-asen markov16-lalovich-bradev16-lalovich-ganchev16-lalovich-geshev16-lalovich-stefka kostadinova1a16-lalovich-stefka kostadinova2a16-lalovich16-lalovich116-lalovich216-lalovich316-lalovich516-lalovich616-lalovich716-lalovich8