zala-otkrМинистърът на младежта и спорта Красен Кралев откри днес изцяло обновената тренировъчна зала по борба в Русе. "Залата беше изключително занемарена, а сега виждаме ново съоръжение, което се надявам да бъде дом на бъдещи шампиони", заяви Кралев. Той каза още, че ще се продължи с политиката да се инвестира много в спортната инфраструктура, за да има къде да тренират децата. Кметът на Русе Пламен Стоилов обясни, че за ремонта на залата са били нужни повече от 200 000 лева. Обновяването е станало възможно с помощта на държавата и на общината. Сред гостите на откриването беше и председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов.

По повод приключващото днес в Русе Европейско първенство по свободна и класическа борба за младежи до 23 години, Кралев заяви, че организацията е на изключително високо ниво. "Бяхме заедно с Валентин Йорданов на световното първенство в Лас Вегас, но мога да кажа, че нашата организация е по-добра и залата ни е по-хубава. Оценката, която даде международната федерация по борба за нивото на организация е изключително висока. Мениджмънтът на залата се е справил перфектно. Можем с организацията само да се гордеем и да очакваме други състезания, на които Русе да бъде домакин", заяви Кралев.

Той допълни, че България е готова за всякакво ниво на форуми във всички състезания. "Въпросът е дали имаме финансовата възможност да си го позволим, трябва да си преценяваме силите. Привърженик съм да домакинстваме в тези спортове, в които имаме международни успехи или които имат огромна социална значимост", каза Кралев. По думите му новите големи зали в България няма как да се използват за масов спорт, защото поддръжката им е скъпа. Тези съоръжения са направени за състезания, за културна дейност, за концерти, за големи форуми.

zala-otkr1zala-otkr2zala-otkr3zala-otkr4