dim-ivanov1Наш борец ще атакува титлата на европейското до 23 г. в Русе. Димитър Иванов излиза за златото в кат. до 61 кг на свободния стил срещу първенеца на континента при юношите за 2014-а Имам Аджиев (Русия) по-късно днес.
Досега българинът е носител на бронзови медали от световно и европейско първенство при юношите.
На старта в категорията Иванов победи Вадим Дукно (Украйна) с 9:6, наложи се над французина Стикер с 11:4, а на полуфинала срази с технически туш азера Залимхан Валиев с 12:1.

При тежките до 125 кг Мариан Тодоров ще спори за бронза, като неговия съперник също е руснак – Виталий Голоев. Българинът е бронзов медалист от първенството на континента при юношите през 2013 г.

Националът започна с туш срещу унгареца Михаил Наги, а на полуфиналите падна от бъдещия финалист Данило Картовий (Украйна) – 0:10. За титлата украинецът ще се бори по-късно днес с Гено Петриашвили (Грузия), европейски шампион за мъже, който до финала стигна след три технически туша.

Убедителен до финала стигна и другата звезда на първенството Абдулрашид Садулаев. В кат. до 86 кг руснакът, който е двукратен световен шампион за мъже, записа три победи с технически туш, а до момента е дал само една точка на съперниците си. За златото той ще се бори с грузинеца Иракли Мцитури, който на четвъртфиналите победи нашия Евелин Русев с туш.
dim-ivanovБългаринът започна с успех срещу французина Алекма – 10:7, а в репешажите падна от Михаел Боднар (Словакия) с 4:5 и приключи участието си.

marian todorovОт надпреварата отпадна и четвъртият ни национал днес Октай Салим (70 кг), който на старта бе туширан от Васил Михайлов (Украйна).

Финалите са 17 часа.