7-daniel al3В новата за него категория до 75 кг ще се бори лидерът на класиците Даниел Александров поне до края на годината, пише в. "Труд".
На европейското в Рига бронзовият ни медалист при 80-килограмовите тежеше след схватките 78-79 кг. И според треньорите няма проблем да свали килограми за олимпийската квалификация в Улан Батор в края на април.


Седмица по-рано в Зренянин (Сърбия) ще участва Илиян Георгиев, на когото е даден шанс да търси първи квота за Рио. При успех Александров и Георгиев в пряк спор ще определят представителя ни за игрите. При провал в дебютната квалификационна мисия двукратният европейски медалист ще има още един шанс след Монголия - в Истанбул в началото на май.


„Радвам се, че спечелих медал, но и има известно разочарование у мен - каза петият бронзов медалист на страната ни в Рига. - Бях дошъл за титлата и наистина бях готов за нея! Но... в полуфинала шансът не бе с мен. Приемам това отличие като стъпка към олимпиадата и големите медали. Надявам се да взема квота за Рио и ако стане, ще направя всичко по силите си да не разочаровам хората, които ми вярват и ми се радват. Обещавам.”


Атрактивният Александров има прякора Скейтъра. А някои медии го кръстиха Рамбо заради кървавата му превръзка на главата, с която преди 2 години спечели „Златния пояс на Никола Петров”. В Рига той показа отлична форма и „имаше ток” във всички срещи. Една грешка срещу изненадалия всички с една „шампионска хватка” за титлата германец Айзеле лиши България от злато на Евро 2016. Така реши съдбата. И дано в нейните планове да има едно намигване към Даниел на най-точното място и в точното време.