ekipi1С традиционните трика в червено и синьо борците ще излязат за последно на европейското първенство в Рига (Латвия), което стартира следващата седмица.
Международната федерация (UWW)продължава модернизацията на спорта и въвежда нови екипи на спортистите, с които ще им даде по-голяма възможност да рекламират страната си.

Облеклото вече ще може да е в цветовете на знамето на съответната държава, а синьото и червеното, с които различават съперничите по време на двубоите, ще останат само като полоса на гърба и в долната част на крачолите на трикото. От двете страни ще бъде изписана с абревиатура държавата, която състезателят представлява, а на гърба ще стои и името на бореца.

С новите екипи спортистите ще трябва да се пременят още на първата олимпийска квалификация в Улан Батор (Монголия) от 22 до 24 април.

„Смятаме, че новите трика ще направят борбата още по-зрелищна”, заяви президентът на UWW Ненад Лалович (Сърбия). - Всъщност продължаваме за следваме препоръките на МОК, за да запазим борбата в олимпийската програма.”

Освен това, за да насърчи развитието на спорта сред младите борци UWWреши на световни и европейски първенства да участват по двама състезатели в една категория. Досега беше допустимо участието само на един спортист.

Първата ни група за европейското в Рига тръгва в неделя с полет на „Аерофлот” в 13,25 часа от „Терминал 2”. Тогава заминават част от състезателите ни в свободния стил при мъжете и жените.