jafarovГенсекът на Азербайджанската федерация Аждар Джафаров е уличен в корупция. Той е обвинен в прибиране на средства от заплати и премии на борците, вземал е процент от трансфера на дагестанските състезателите. Освен това разследващите са установили, че е прибирал пари от заможни родители с обещания да помага на синовете им.

Според местното издание „Аz Politica”, цитирано от wrestdag.ru 30-годишният генсек е забогатял с няколко милиона долара само за няколко години. С присвоените средства той е купувал скъпи автомобили и недвижими имоти. Срещу Джафаров е заведено дело, но в момента, в който са му повдигнати обвинения той се укрил. Предполага се, че е в чужбина.

Преди да стане генерален секретар Джафаров e бил съдия и доста забогатял от тази си дейност, дори е стигнал до най-високата категория сред арбитрите – олимпийска, припомня още изданието. На олимпиадата в Лондон 2012 той бе най-младия рефер.

До назначаването на нов генерален секретар функциите във федерацията ще изпълнява Рашад Али-Заде, който до този момент е работил във федерацията по хокей на трева.