dk-ivoangelovОще 5 медала спечелиха борците ни от турнирите в Полша.

В класическия стил на "Петлашински" световният и европейски шампион за 2013-а Иво Ангелов взе сребро, а европейският вицепървенец за 2014-а Александър Костадинов е бронзов медалист в кат. до 59 кг.

Ангелов не излезе на финала срещу руснака Мингуан Семенов поради контузия, а преди това регистрира 5 победи - срещу унгареца Мате Крашней с 2:0, поляка Давид Ерсетиш с 8:0, казахстанеца Золчубеков с 8:3, белорусина Сослан Дауров и на полуфиналите спечели срещу турчина Хамет Рустем с 3:0.

Това бе и най-многобройната категория с 36 състезатели.

Костадинов стартира с успех срещу хърватина Иван Лизатович с 9:6, спечели срещу унгареца Шонгор Книпли с 8:0, надделя над поляка Мишел Трац с 5:3, а на полуфинала бе спрян от руснака Семенов с 0:9.

В мач за бронза спечели без борба срещу Андре Берге (Норвегия).

Жените прибавиха още 3 бронза от "Поланд оупън"  -  Елица Янкова (48 кг), Евелина Николова (55 кг) и Джанан Манолова (60).

Световната шампионка за девойки от 2013-а Янкова стартира с успех срещу Мария Ливач (Украйна) с 9:4, а след това падна от друга украинка - Наталия Пулковска с 4:7, която я изтегли в репешажите. Там българката се наложи над Алина Ризова (Беларус) с 10:6, а в спор за отличието спечели без борба срещу Чипсаракова (Русия).

Николова загуби на старта в кат. до 55 кг от Марва Амри (Тунис) с 0:10, но в репешажите се наложи над Бедихан Гун с 4:2. За бронза Николова се пребори и с монголката Сундев - 7:6.

Джанан Манолова също стартира със загуба в кат. до 60 кг - от бъдещата шампионка Анастасия Хучок (Беларус) с 2:8, но след това за бронза пребори друга белорускиня - Анастасия Иванова с 4:2.

В кат. до 69 кг Елина Васева загуби на репешажите от Анна Шел (Германия) с 3:4. Преди това тя имаше победа над италианската Далма Канев с 5:4 и загуба от полякинята Агниешка Кордуш с 1:8.

При мъжете в една от най-многобройните категории до 98 кг с 33 състезатели Елис Гури и Владислав Методиев загубиха на осминафиналите. Методиев бе спрян от норвежеца Балдауф с 2:6, а Гури от друг норвежец - Мартин Нилсен с 3:7.
В същата категория Евгени Генчев падна на старта от Микола Кристоф (Унгария) с 3:6.

Свилен Костадинов (71 кг) също падна в първия кръг от грузинеца Манучар Цадаяр с 0:11, а Даниел Александров (80 кг) загуби на старта от Сасунуски (Беларус) с 0:4, който го изтегли в репешажите. Но там нашият национал отстъпи пред китаеца Айша Айшан с 2:6.

Днес е надпреварата в останалите категории.