dk12Втори български финал ще има на турнира "Дан Колов - Никола Петров" в столичната зала "Христо Ботев".

За титлата в кат. до 65 кг на свободния стил ще спорят Борислав Новачков срещу Николай Куртев. Двубоят е по-късно днес.

В първия български сблъсък на турнира Иво Ангелов победи Александър Костадинов в кат. до 59 кг на класическия стил.

И двамата ни днешни финалисти записаха по три победи до момента. Новачков, бронзов медалист от Евро 2014, стартира с успех срещу швейцареца Стивън Граф с 5:1, после срази Марк Попов (Израел) с 4:0,, а на полуфиналите разгроми и иранеца Алиазгар Диабали с 8:1.

Куртев пък победи с технически туш 10:0 Велико Люцканов, а след това и германеца Самед Дюлгер с 5:2. На полуфиналите българинът прегази македонеца Деян Митров с 8:2.

Още 4-има българи ще излязат на финалите. В свободния стил Мирослав Киров ще излезе срещу германеца Ленард Викел в кат. до 70 кг, както и Драгомир Стойчев срещу Сергей Габриел (Германия) в кат. до 97 кг.

Киров стартира с успех срещу Роберт Оле (Словакия) с 6:0, надделя и над египтянина Еяд Ибрахим с 9:4. А Сточев взе три поредни победи - срещу Филип Хутер (Швейцария) с 2:0, Трабелси Слим (Тунис) с 5:2 и латвиеца Лагодкис Имантс с 8:4.

В класическия стил на финал ще се бори Константин Стас (66 кг). Негов съперник ще бъде египтянинът Ибрахим Хасан. Националът започна с успех срещу румънеца Карпен с 6:0, надви съотборника си Дейвид Димитров с 12:8 и турчина Абдулсамед Угурли с 3:0.

В същата категория Дейвид Димитров ще се бори за бронза срещу Алдубсамед Гунали (Турция).
На полуфиналите олимпийският шампион Норози (Иран) загуби от египтянина Хасан Ибрахим с дисквалификация.

За бронза ще излезе и Христо Маринов (85 кг) срещу турчина Ахмед Йълдъръм (Турция).

При жените за златото е се бори и Елина Васева (63 кг) срещу Булсе Тосун (Турция). На старта в категорията тя тушира София Георгиева, а на полуфинала надви италианката Канева Далма с 5:4.

Всички  финалисти може да видите ТУК

Финалите започват от 15,30 часа.

dk-hbotevdk-hmarinovdk-mgochev-milchodk-rstoichevdk-valoodk5
dk6
dk7dk8dk9dk10dk11dk12 copy