tervelОлимпийският вицешампион в класическата борба и настоящ световен шампион Арсен Джулфалакян /Армения/ победи Кайл Дейк /САЩ/, който се състезава в свободния стил, на шоу в емблематичната зала „Медисън Скуеър Гардън” – 6:3.

Двубоят бе по правилата на класическата борба в кат. до 74 кг, а схватката бе част от галавечерта по смесени двубои ММА.

„За първи път се боря със свободняк – каза след срещата Джулфалакян. - Не казвам, че беше трудно, но в някои моменти съперникът ме накара да допусна грешки. Дейк е борец от висока класа и с такъв съперник трябва да си максимално внимателен.”

Американецът е 4 пъти победител в университетското първенство на САЩ, в юношеските си години се състезава в класическия стил, а след това преминава в свободната борба. Сега той е смятан за един от основните конкуренти в категория до 74 кг на олимпийския шампион Джордан Бароуз.

„Това е второто ми състезание, след като пропуснах сезона заради травма – заяви Дейк. – Отдавна не съм се борил по правилата на класическата борба. Независимо от това мразя да губя. Въпреки това ми се струва, че добре представих свободната борба на това шоу. Сега започвам подготовката си за турнира „Иван Яригин” в Русия през януари и се надявам там вече да спечеля.”

Именно Дейк „хвърли ръкавицата” на Джулфалакян и го предизвика на нестандартната среща.

В другия двубой по борба американецът с български корен Тервел Длагнев се наложи над олимпийския шампион и 5-кратен световен първенец Хаджимурат Гацалов /Русия/в кат. до 125 кг на свободния стил. Двукратнят бронзов медалист от световни първенства спечели със 7:4.