Анкетата се прави от „Нове АД Холдинг”. Днес бяха обявени имената на елитните ни спортисти по азбучен ред, както и най-добрите 5 треньори в анкетата на „Труд”.
Кой ще спечели анкетите ще бъде обявено на церемония на 22 декември в зала 3 на НДК.
Патрон на събитието тази година е кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Шоуто ще бъде излъчено директно по БНТ и Дарик радио.

За първи път водещи ще са спортни журналисти от трите национални телевизии БНТ, БТВ и Нова - съответно Камен Алипиев, Петър Бакърджиев и Йоана Гочева.

Бяха анонсирани и трите най-добри отбора за 2014 година, както и първите петима спортисти с увреждания. При съставите номинирани са баскетболният “Левски”, спечелил 3 титли при мъжете (републиканското първенство и купата, както и Балканската лига), националният ансамбъл по художествена гимнастика - световен шампион в многобоя, както и участникът в груповата фаза на Шампионската лига по футбол „Лудогорец“.

Идеалната петица на спортистите с увреждания включва лекоатлетите Ана Праматарова, Стела Енева, Радослав Златанов и Михаил Христов, както и бадминтонистката Гергана Баръмова.

Миналата година борбата обра най-престижните призове. Спортист № 1 стана световният и европейски шампион в класическия стил Иво Ангелов. А най-добър треньор - Армен Назарян, наставник на националния отбор по класическа борба.

Анкетата на „Труд“ за най-добър треньор на годината се провежда за 31-ви път, а допитването на Нове Ад Холдинг за спортист № 1 - за 57-и.

Следват номинираните спортисти по азбучен ред:
Александра Жекова сноуборд
Александър Костадинов борба
Боян Петров алпинизъм
Григор Димитров  тенис на корт
Иван Марков вдигане на тежести
Кубрат Пулев бокс
Мирослав Кирчев кану-каяк
Станилия Стаменова кану-каяк
Станимира Петрова бокс
Цветана Пиронкова тенис на корт

Следват номинираните треньори по азбучен ред:
Виктор Жеков сноуборд
Георги Дерменджиев футбол
Ина Ананиева художествена гимнастика
Константин Папазов баскетбол
Павел Сяров бокс