Тарек Абделслам и Йоан Димитров се окичиха с бронз на турнира по класическа борба в Тбилиси, Грузия. И двамата стартираха в категория до 87 кг. 

Европейският шампион за 2017-а Тарек Абделслам започна с победа срещу представителя на домакините Силва Качидзе с 2:1 но след това бе спрян от руснака Гази Калимов с 0:8, който по-късно стана шампион.

tarek yoan dimitrov1


В спор за отличието натурализираният у нас египтянин се наложи над турчина Куру с 6:3. 

Димитров пък загуби от финалиста Остаев, също от Русия, с туш, записа служебна победа в репешажите срещу Максим Манукян, след като  арменският му съперник не излезе на тепиха. А в малкия финал се справи с турчина Али Ченгиз - туш. 

Другите ни представители на турнира загубиха рано. 

Августин Спасов (60 кг) тръгна с успех срещу Бека Балчивадзе (Грузия) - 13:6, но бе спрян от узбека Туктаев с 0:8. Стоян Кубатов (72 кг) претърпя поражение от Арам Варданян  (Узбекистан) с 1:8, Захари Захариев (77) отстъпи на бъдещия шампион Ким (Република Корея) - 0:5, но после в репешажите падна от Бега Мамукашвили (Грузия) с 3:10. 

В категория до 82 кг Светослав Николов загуби от Гела Балквадзе (Грузия) с 0:8.

Отборът, воден от старши треньора Армен Назарян, ще продължи подготовката си в Турция, където са останалата част от националите в класическата борба, начело с помощник треньора Бисер Георгиев. 

Борците ни ще вземат участие и в турнира "Вехби Емре" от 20 до 22 юли. Резултати и подробности може да намерите ТУК