mimi hristovaМими Христова донесе първия медал за България - бронз от силния турнир "Петлашински и Циалколски" във Варшава.

В категория до 60 кг националката се пребори за отличието с технически туш - 10:0 срещу Юлия Прончевич (Русия).

Преди това Христова победи със същия резултат Анастасия Хучок (Беларус), а на полуфиналите загуби от монголката Баатарян Шовдор с 1:2.

При 55-килограмовите Биляна Дудова остана пета. В малкия финал за бронза тя бе спряна от германката Сандра Парушевски с 0:2.
Европейската шампионка стартира убедително - 10:0 срещу полякинята Вероника Счевчик, а на полуфинала претърпя поражение от рускинята Нина Менкова - 0:8.

При мъжете в свободния стил Димитър Иванов е пети при 61-килограмовите. В решителната схватка за отличие той отстъпи с 0:10 на казахстанеца Сайтбек Орасов. Националът тръгна с победа срещу унгареца Йозеф Молнар - 11:6, но след това бе спрян от бъдещия шампион Владимир Кинчегашвили (Грузия) - 0:11. Така в репешажите Иванов се справи с представителя на домакините Давид Романович - 1:12 и стигна до малкия финал.

В същата категория Стефан Иванов е 9-ти. Той загуби на старта от бъдещия финалист Андрей Перпелита (Румъния) с 2:8, а в първия кръг на репешажите отспъпи пред Тимур Айткуло (Казахстан) с 2:10.

Утре е надпреварата в останалите категории.

Резултатите може да следите ТУК

Видео от турнира може да следите ТУК